Birkózás

Országos sikerek birkózásban!

2019. május 4-ei hétvégén rendezték a Szabadfogású Birkózó Magyar Bajnokságot, ahol a Tatabányai Sport Club számos sportolóval képviseltette magát és kijelenthető, hogy kifejezetten eredményes hétvégét tudhat maga mögött.

A felnőttek versenyén, Szigetszentmiklóson a hölgyeknél Réczi Bianka első helyezést ért el az 50 kg-osok között, megszerezve ezzel élete első felnőtt országos bajnoki címét. Nagyszerű eredménnyel zárt még Fodor Csilla, aki ezüstérmes lett a 68 kg-os súlycsoportban.

Réczi Bianka a bajnok
Fodor Csilla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A férfiak között még csak juniorkorú versenyzőink indultak tapasztalat szerzés céljából, Csöllei Márton, Kiss Roland és Ferge Bálint, akik helyezetlenul zártak.

Szentesen bonyolították le a diák II. korosztály országos bajnokságát, ahol a 23 kilogrammosok között induló Joós Antal 2. helyen, míg az 54 kg-os Madaras Krisztofer pedig az előkelő 5. helyen végzett.

Joós Antika az éremmel

Az előző napi diák II. és a felnőtt ob. után a serdülő korosztályban 191 induló lépett szőnyegre a magyar bajnoki címekért és a dobogós helyezésekért. A kék-fehér színeket 7 sportoló képviselte mondhatjuk eredményesen. Nagyon pozitív meglepetés volt az 52 kg-os Ábrahám Benjamin, aki 22 induló közül ragyogó birkózással lett bronzérmes. Ugyancsak a dobogó 3. fokára léphetett fel kiváló teljesítménnyel a + 85 kg-ban Lakatos György 15 induló közül, aki a döntőbe jutásért a minimális különbséggel 1 : 1 -re kapott ki csupán. A 85 kg-os súly csoportban Mislai Bence a pontot érő 5. hely végzett.

Sokat érő bronz
A megosztott 3. hely

További indulóink közül a 38 kg súlyban Zóni Dániel egy győzelem után nagyon szoros küzdelem alulmaradt Bp. Honvédos riválisa ellen és mivel ellenfele nem jutott a döntőbe így sajnos már tovább nem birkózhatott. Beck Szabolcs, Beck István és Madaras Krisztián küzdelmes mérkőzések után sajnos nem kerültek az első 6 helyezett közé.

Gratulálunk szívből minden birkózónak és edzőiknek, Katona Gézának, Turák Pálnak, Ungi Lajosnak és Takács Jánosnak!

Hajrá Bányász!