Birkózás

REMEK HANGULATÚ KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ A LŐRINCZ TESTVÉREKKEL – Birkózás!

Az olimpiai bajnok Lőrincz Tamás és a tokiói ötkarikás játékokon ezüstérmet szerzett Lőrincz Viktor volt birkózó szakosztályunk vendége. A közönségtalálkozót és toborzót kettős céllal szervezte meg Katona Géza, a birkózók vezetőedzője. „Egyrészt szerettük volna, hogy a sportolóink személyesen találkozhassanak e példaértékű sportemberekkel, másrészt pedig az esemény nyilvánossága miatt a sportág iránt érdeklődő fiatalokat is vártuk, toboroztuk a rendezvényre. Azt gondolom, mindkét célt el tudtuk érni, hiszen versenyzőinknek hatalmas élmény volt találkozni Tomiékkal, és magam is láttam új arcokat a közönségben” – fogalmazott Katona Géza a rendezvényt követően.

Az eseményre mosolyogva érkeztek a Lőrincz fivérek, akik aznap délelőtt az Országházban jártak. A kiváló sportemberek Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára vehettek át magas állami kitüntetéseket Áder János köztársasági elnöktől. Lőrincz Tamás a Magyar Érdemrend tisztikeresztje (polgári tagozata) kitüntetésben részesült, míg öccse, Lőrincz Viktor a Magyar Érdemrend lovagkeresztje (polgári tagozata) elismerést vehette át.

A két remek sportembert rendezvényünkön Sámuel Botond, a Tatabányai SC elnöke köszöntötte. Az elnök egykor maga is birkózó volt, tehát ismeri a közeget, testközelben tudja értékelni az eredményeket, és pontosan tudja, ezekhez a sikerekhez milyen kőkemény munka társul. A köszöntő beszédek után Katona Géza vezetésével, az 1988-as szöuli olimpiai negyedik helyezett Takács János társaságában több, mint egy órán át beszélgethettünk az olimpiai hősökkel, akiket nagy érdeklődéssel hallgattak a megjelent sportoló fiatalok és szüleik.

„Az olimpiai döntők óta rengeteg rendezvényre hívnak minket, mi pedig örömmel megyünk el mindenhová, hiszen nagy élmény megosztani az örömeinket, a sikereinket mindenkivel” – mondta el Lőrincz Tamás, aki olimpiai aranyéremmel zárta le pályafutását. „Ezért az éremért, és persze a korábbiakért is nagyon sokat kellett dolgoznunk, edzenünk, és bizony sokszor mi is elbizonytalanodtunk. De soha nem adtuk fel. Mentünk az úton, és ennek eredménye lett, hogy tizenöt érmet tudtam szerezni különböző világversenyeken. Nagyon büszkék vagyunk mindenre, amit elértünk, és ezt az örömet, a tapasztalatot és a kitartás, az akarat képességét szeretnénk átadni a ma fiataljainak. Bizonyítani, hogy el lehet érni a célokat. A receptet természetesen mi sem tudjuk, de a munkában hiszünk, és ez mindenképpen meghozza az eredményt” – fogalmazott az olimpiai bajnok.

Lőrincz Viktor szintén a kőkemény munkában hisz, ennek tulajdonítja a sikereket. A közönségtalálkozón erről is beszélt hosszasan, miközben visszaidézte múltjuk legemlékezetesebb pillanatait. Köztük a két olimpiai döntőt. „Nagyon szurkoltam Tamásnak a fináléban, és már ez az érzés erőt adott nekem is a másnapi fináléra. Úgy álltam ki a szőnyegre, hogy győzni akartam. Sajnos ez nekem nem sikerült, de nyertem egy olimpiai ezüstérmet, amire nagyon büszke vagyok” – vallotta Lőrincz Viktor.

A rendezvényen Ungi Lajos edző irányításával rövid bemutatót tartottak a TSC birkózó szakosztályának fiataljai, ezzel is kedvet adva a megjelent érdeklődőknek.

Hajrá Bányász!