Természetjárás

SÁRGULÓ FÁK ÁRNYÁBAN – 300 résztvevő a Tatabánya 20 és 30 teljesítménytúrákon!

Csípett még a hajnal, amikor vasárnap útnak indultak a Tatabánya 20 és 30 teljesítménytúra résztvevői. A népszerű kiránduláson idén is több, mint háromszázan vettek részt, és ez mindenképpen örömre adott okot a Vértes sárguló fái között.

“A résztvevői létszám összesen 303 fő, a regisztráltak száma ugyanennyi volt. Néhány regisztrált jelentkező nem jött el, és volt, aki előzetes regisztráció nélkül vett részt a túrán” – ismertette Fehér Péter, a TSC természetjáróinak vezetője, aki azt is elmondta: az utóbbi időszakban sajnos volt az országban olyan szervezett túra, amelyen száznál kevesebben vettek részt. Ehhez képest a Tatabánya 20 és 30 sikeresnek mondható, hiszen a pandémia előtti években is hasonló létszámban barangolták be a Vértes erdeit.

“A Tatabánya 20-on 195 fő vett részt, míg a Tatabánya 30-on 108-an kirándultak. Volt látássérült túrázónk: Puskás Antal, Tóni a Kéken a Mariazell-Csíksomlyó, Vértessomló-Czestochowa zarándoklatokat is végigjárta. A helyi résztvevők mellett voltak messziről érkezett turistáink: a Felvidékről, Kiskunhalasról, sőt Hong Kongból is érkezett turista a Vértesbe” – mondta el Fehér Péter, aki kiemelte: külön öröm számukra, hogy a rendezvényt megtisztelte Horváth Zoltán, Megyei Természetjáró Szövetség elnöke is.

Köszönjük!