Teke

SZOROS TEKECSATA A BALATON PARTJÁNHAJSZÁLRA A BRAVÚRTÓL, MOST NEM GYŐZTEK A LÁNYOK!

“A Balatoni Vasas vendégségében jártak a Tatabányai SC hölgy tekézői. A mai, Siófokon megrendezett mérkőzéseken az ifi meccsen sima hazai győzelem született, nem sikerült megszorongatni a rutinosabb balatoni fiatalokat. Viszont minden dicséretet megérdemelnek, hiszen az első idegenbeli bajnoki mérkőzésük volt ez” – mondta el Tihanyi Péter, tekézőink vezetője.

A felnőtteknél az első sorban Németh Kinga jó játékkal hozta a csapat pontot 552 fát ledöntve, 3:1 arányban verte a Vasas rutinos játékosát, Baracsi Ágnest. A másik párban Kovács Krisztina nem bírt a remek napot kifogó Csomai Ritával, és 3:1 arányban elbukta meccsét.

A második sor 1:1-gyel, és 62 fás hátránnyal lépett pályára.A kettősség ebben a sorban is megmaradt: Kozma Andrea megnyerte párharcát, míg Rohrbacherné Szilvi sajnos alulmaradt. Andi kevesebb fát ért el ellenfelénél, de 3 szettben jobbnak bizonyult, így övé lett a csapat pont. A hátrány 121 fára nőtt. Reális esély már csak a döntetlenre maradt, amihez a záró párok ütközeteinek mindegyikét hozni kellett volna.

A záró sorban, akárcsak 1 hete Balla Ildikó és Némethné Katona Beáta igyekezett minél jobb eredményt elérni. A Balatoni Vasas hajrá emberei azonban nem sok esélyt adtak nekik az első 2 pályán. A hazai pálya előnyét kihasználva gyorsan eloszlatták a pontszerzési reményeinket. Bea a 2. 60 gurításra feljavult, és nagy hajrával behúzta a 3. egyéni győzelmet. Ildi ma nagyon nem érezte a játékot, és sajnos szettet sem sikerült nyernie.

A vége 5:3 a Balatoni Vasas SE javára.

Folytatás jövő szombaton hazai pályán a BKV Előre ellen.

A fiú csapat a héten pihenős volt, ugyanis a csoportban 11 a létszám, és most volt, mikor nem jutott ellenfél. Jövő szombaton rangadó a Mosonszentmiklós csapata ellen a lányok meccse után.

Szép volt, Lányok!

Hajrá, Bányász!