Ökölvívás

Vértes Agorája Ökölvívó Kupa!

2019.05.25-én szombaton Tatabányán a gyereknapi program keretein belül rendezték meg a Vértes Agorája Ökölvívó Kupát A versenyen ünnepelte a Tatabányai Sport Club Ökölvívó Szakosztálya fennállásának 80. évfordulóját.  Jelenlétükkel a rendezvényt megtisztelték a szakosztály korábbi eredményes versenyzői és együtt ünnepelték a jubileumi évfordulót. A versenyt Sámuel Botond a Tatabányai S.C. ügyvezető elnöke nyitotta meg. További érdekességnek számított, hogy az olimpiai bajnok Gedó György is részt vett vendégként a versenyen a jeles alkalomra való tekintettel.

Elnöki köszöntő

A versenyen 11 egyesület vett részt 47 fővel, ezek közül a TSC versenyzői 10 fővel.  A kupán résztvevő egyesületek: Giorgadze Box SE Budapest, Tatai SE, Oroszlányi SE, Tápiómenei BC, Győri Gladiátor, az Ajkai Boxer SE, Köbányai SC, Ferencvárosi TC, Vasa SC, Egri SE és a Tatabányai SC.

A Tatabányai SC versenyzői: Oláh Levente, Páter Alex, Petrohán Norbert, Vörös Dániel, Kucsera Bendegúz, Lakatos László, Varga Levente, Rigó István, Banádi Noel, Csonka Zsolt.

TSC

A versenyre kilátogató közönség jó mérkőzéseket láthatott. A nap mérkőzését Rácz Krisztofer az Oroszlány SE versenyzője és Rigó István a Tatabányai SC versenyzője vívta. A közönség az első pillanattól a végéig lelkesen szurkolt a versenyzőknek és ennek köszönhetően még nagyobb csata alakult ki a két versenyző között. A szoros verseny végeredményeként végül az EB ezüstérmes Rácz Krisztofer nyerte meg pontozással, de a tatabányai versenyző is mindent megtett a győzelem érdekében, így emelt fővel távozhatott a ringből.

Oláh Levente mérkőzésén szintén nagy ováció volt, mivel a TSC versenyzőjének erős ütéseinek köszönhetően az ellenfelet már az első menetben feladásra kényszerítette.

A legharcosabb vendég versenyző díját Rácz Krisztofer kapta meg, míg a legtechnikásabb vendég versenyzőnek járó trófeát Kacsala Richárd a Tápiómente BC versenyzője kapta meg. A legharcosabb hazai versenyzőnek járó díjat Oláh Levente  kapta, míg a legtechnikásabb  hazai versenyző  Páter Alex volt.

Öröm

Rózsa András és Kardos József edzők elégedettek voltak a versenyzőik teljesítményével, mivel mindenki a tudásához mérten a maximumot teljesített.

A verseny bírái: Sinkó Zoltán, Sinkóné Ács Erika, Nagy Ferenc, Keszler Anton, Csokor Csaba, Udvari Attila és Babai Sándor.

A TSC korábbi versenyzői is összeálltak egy képre

Remek nap volt!