EgyébÖkölvívás

XI. Tóth Ákos Emlékversenye – Ökölvívás

XI. Tóth Ákos Emlékverseny

2020.02.21-22 között Kókán a Berki Krisztián Sportcsarnokban került megrendezésre az év első nemzetközi versenye az utánpótlás ölölvívók számára. Összesen 34 versenyző mérlegelt, akik 4 országból érkeztek, Szlovéniából, Horvátországból, Svédországból és természetesen Magyarországról .
A rangos versenyen a Tatabányai Sport Clubból Oláh Levente kapott meghívást az 57 kg-os súlycsoportban. Első nap ellenfele egy horvát sportoló volt, aki ebben a súlycsoportba magasnak számít, továbbá balkezes alapállású. Ezt a mérkőzést Levente beugrásokkal, nagy iramban kezdete és már az első menetben számolnia kellett a bírónak a horvát ellenfélre. A következő menetben szintén nagy iramot diktált és a második számolást követően már látszani kezdett a mérkőzés végkimenetele, majd a 2. menet végén a nagy ütéseknek köszönhetően ismét számolt az ellenfélre, így Levente döntő fölénnyel győzte le riválisát.

A döntőben a junior EB ezüstérmes kőszegi Búza Rafael várta a szorítóban, ahol az első menetben Levente tudta érvényesíteni harcos stílusát, ezzel meg is nyerte a menetet. Következő menetben az ellenfél taktikát változtatott, ezzel a 2. és 3. menet már szoros lett, így az eredmény is megosztott pontozással zárult, de a bíró a kőszegi versenyző kezét emelte a magasba a mérkőzés végén. Ezzel az eredménnyel Levente ezüstérmet vehetett át, valamint a nap mérkőzése különdíját is megkapták.
Levente folytatja a felkészülést a közeljövőben megrendezésre kerülő Nemzetközi Bornemissza Emlékversenyre, ami egy „kis világbajnokság” színtű lesz.

Gratulálunk!

Hajrá Bányász!