tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

A zágrábi Európa-bajnokságon jártak nézőként fiatal judokáink

2024_0428_judo_03.jpg

Az itthon maradottak a Budapest Kupán remekeltek

A Tatabányai Sport Club négy fiatal judo versenyzője Gerecs Ruby, Varga Marcell, Varga Márk és Szvatek Martin nézőként részt vehetett a felnőtt judo Európa-bajnokságon, Zágrábban az Európai és a Magyar Judo Szövetség segítségével, illetve szervezésében.

"A fiataloknak hatalmas élményben volt részük, hiszen testközelből láthatták Európa legjobb judósait és szurkolhattakak a magyaroknak.

Láthatták, ahogy Pongrácz Bence és Pupp Réka bronz-, Tóth Krisztián ezüstérmet szerez az EB-n" - mondta el Kunyik Zsolt, Vezetőedző.

Mindeközben Budapesten, az UTE jegcsarnokában rendezték a 37. Budapest Kupát az U13-15-18 korosztályokban, valamint a nyílt U23 Országos Bajnokságot. A versenyen 28 ország 196 csapatának csaknem 1000 judokája indult.

"A TSC judo szakosztálya itt is nagy számú csapattal versenyzett: Kunyik Botond és Radovics Mihály ezt a versenyt kihagyták kisebb sérülés, illetve betegség miatt, de így is igen eredményesen szerepeltünk. A fiatal versenyzőink az U23-ban és a kisebbek között is értékes tapasztalatokat szereztek.

Mindenkinek Gratulálok! Nagyon imponálóan versenyzett a Csapat!" - nyilatkozta Kunyik Zsolt.

Résztvevők és eredmények:

Kunyik Csanád 3., Moharos Zsófia 2., Szántó Dániel 7., Dodek Bendegúz, Kiri Attila, Baranyi Péter, Dubszki László , Ormos Levente, Cseke Nándor, Németh Bálint, Pokk Armand, Pokk Patrik , Hufnágel Balázs

Hétfőn és kedden a Budapest Kupa utáni edzőtáborban edzenek a versenyzők.

Gratulálunk Mindenkinek!

Hajrá, Bányász!

#TscJudo

2024_0428_judo_02.jpg
2024_0428_judo_01.jpg