tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777
Földi Imre Sportcsarnok

Földi Imre Sportcsarnok

A tatabányai körcsarnokot 1976-ban adták át a sportolóknak és a nagyközönségnek.

Az akkori létesítmény a kor követelményeinek teljesen megfelelt. Aztán az idő haladtával, apró lépésekkel, de megkezdődött a létesítmény komfortfokozatának javítása. Műanyag székek kerültek a nézőtér alsó részére, majd a folyamat az emeleti szektorokban is folytatódott, így ma már mindenki különálló, kényelmes ülőkén izgulhatja, vagy éppen szórakozhatja végig az aktuális rendezvényt.

2009-ben, emeleti öltözők és mosdók, valamint ún. VIP-helyek kerülhettek a nézőtérrel szemközti oldalra.

Ez a csarnok az elmúlt 32 évben egészen fantasztikus eseményeknek adott otthon. A nem „sportszerű” rendezvények sorát színesíti, a különböző cégek hivatalos és családi programjai, könnyűzenei koncertek, de volt itt már nagy sikerű sport- és luxusautó bemutató, autós kiállítás. A könnyűzene szerelmeseit a blues királya John Mayal szórakoztatta, de járt itt a Pa-Dö-Dő, az Edda és az Irigy Hónaljmirigy is.

Egy ilyen létesítménynek azonban mégis a nagy mérkőzések, emlékezetes csaták adják az igazi patináját. Elég, ha csak arra utalunk, hogy a Tatabánya férfi kézilabda csapatának négy bajnoki aranyérméből hármat itt alapoztak meg, a két Magyar Kupa-győzelemből pedig a másodikat. Járt ebben a csarnokban a Gummersbach, amikor a kék-fehérek a KEK-ben a harmadik helyen zártak. Aztán BEK-meccsen a Dukla Praha, IHF-kupában a Grosswaldstadt, vagy éppen a Vikingur Reykjavik. Válogatott találkozón például Norvégia vendégszerepelt ebben a csarnokban. De rendeztek itt súlyemelő- és ökölvívó OB-t sok-sok hazai bajnoki címmel, éremmel, karate Világ Kupát, valamint súlyemelő Duna-kupát, sőt itt vívta ki a röplabdadöntőben szereplés jogát a Vértes Volán SE női gárdája is. Azaz, annak az aranyéremnek is itt rakták le a fundamentumát.

Információk a Földi Imre Sportcsarnokról

A megadott árak tájékoztató jellegűek, részletes ajánlatért keresse Nagy László létesítmény-vezetőt:

E-mail: nagy.laszlo@tatabanyaisc.hu

Telefon: 06-30/7477-901


Adatok:
Méret: 40 x 20 m
Borítása: Gerflor
Lelátói férőhely: 750 néző (ökölvívó mérkőzéseken, súlyemelő versenyeken, ill. egyéb rendezvényeken, estélyeken, koncerteken, konferenciákon a küzdőtérre további székek helyezhetők el, így a létesítmény befogadóképessége 1 250 növelhető)
Rendszeres használók: Grundfos Tatabánya KC ffi. kézilabda
TSC női kézilabda
TKC női kosárlabda
Nyitvatartás: igény szerint
Bérleti lehetőség: rendezvénytől függően, megegyezés szerint
Szolgáltatás: aulában és az emeleten a rendezvények idején – igény szerint – büfé üzemel. Szükség szerint ruhatár is működtethető
Bérleti díjak:
08:00-ig 32 000 Ft/óra
08:00-tól 14:00-ig 35 000 Ft/óra
14:00-tól 19:30-ig 30 000 Ft/óra
19:30-tól 32 000 Ft/óra
koncertek (Ft/rendezvény) 635 000 Ft
konferenciák, vállalati rendezvények (Ft/óra) rendezvénytől függően, megegyezés szerint
iskolai rendezvények (Ft/óra) rendezvénytől függően, megegyezés szerint
VIP terem (Ft/óra) 13 000 Ft