tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Küldöttközgyűlést tartott a Sportegyesületek Országos Szövetsége

Screenshot 2024-05-15 at 13.29.05.png

"Örömmel vállaltam ismét a felkérést és az elkövetkező ciklusban az elnökség tagjaként segítem a SOSZ munkáját. Terveink szerint folytatjuk a fővárosi és a vidéki kiemelt sportegyesületek tevékenységének összehangolását."

A Sportegyesületek Országos Szövetsége a Duna Aréna konferencia-termében tartotta 2024.évi Küldöttgyűlését. A megjelent küldöttek az Elnökség 2023.évi szakmai beszámolóját követően a Felügyelő Bizottság gazdálkodási jelentését fogadták el.

Az ülés tisztségviselők választásával folytatódott.

Az immár több, mint 1000 tagegyesületet számláló SOSZ elnökévé dr.Deutsch Tamást (MTK), alelnökévé Czerpán Istvánt (Pécsi VSK) választotta.

Az elnökség tagjai a következők lettek:

Gergely István (Bp.Honvéd) , dr.Kovács Antal (Paks) , Mátyás Gábor (Dunaferr SE), Nyíri Zoltán (Ferencvárosi TC) , Őze István (UTE) , Sámuel Botond (Tatabányai SC) , Sántha Gergely (DVTK) , Zsoldos Péter (KSI)  Ivkovicné Béres Tímea (Kecskemét).

A Felügyelő Bizottság tagja lett Hausz Gyula, Lóczi Lászlóné Kovács Marianna és Szalai Miklós.

A küldöttek elfogadták a 2024.évi szakmai programot és a költségvetést, majd kitüntetések átadására került sor.

Sámuel Botond, a Tatabányai Sport Club ügyvezető-elnöke:

„Megtiszteltetés ezen szűk grénium tagjának lenni, hiszen az egyesületi világ 2025.január 1-től immáron köztestületi formában tovább működő legfőbb érdekérvényesítő csoportja a SOSZ Elnöksége.

Örömmel vállaltam ismét a felkérést és az elkövetkező ciklusban az elnökség tagjaként segítem a SOSZ munkáját. Terveink szerint folytatjuk a fővárosi és a vidéki kiemelt sportegyesületek tevékenységének összehangolását. Nagy hangsúlyt helyezünk a Hiszek Benned Sport Program mind szélesebb körben történő támogatására, mely a kis- és közepes sportegyesületek utánpótlás bázisának megtartását, vagy növekedését kívánja támogatni. Természetesen az Olimpia évében bízunk sportolóink sikeres szereplésében és reméljük, általuk mind több fiatal jelentkezik majd sportegyesületeinknél.”

A tanácskozás végén Dr.Deutsch Tamás, a SOSZ elnöke és a Magyar Egyetemi-Főiskolai 

Sportszövetség elnöke Prof.Dr.H.C.Mocsai Lajos együttműködési megállapodást írt alá.

Screenshot 2024-05-15 at 13.28.26.png
Screenshot 2024-05-15 at 13.29.22.png