tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

A 9. helyen zárt a magyar női párbajtőrvívó válogatott a Fujairah-ban lezajlott Világkupán

Screenshot_2024-05-19-15-14-31-873-edit_com.miui.videoplayer.jpg

A TSC sportolói remekül szerepeltek

A 9. helyen zárt a magyar női párbajtőrvívó válogatott a Fujairah-ban lezajlott Világkupán

Kevés híján meglepetést okozott, de "csak" a 9. helyen végzett a magyar női párbajtőrvívó válogatott az Egyesült Arab Emírségek-beli Fujairah-ban rendezett Világkupa versenyen.

Az első mérkőzésen a magyar csapat a Tatabányai Sport Club versenyzőinek, Muhari Eszternek és Gnám Tamarának a hathatós közreműködésével tíz tussal is vezetett az olimpiai bajnok észtek ellen, a végén azonban 45-44-re az ellenfél győzött.

A 9-12. helyekért zajló mérkőzéseken a magyar csapat a németeket, majd az olimpiai résztvevő amerikaiakat és az ugyancsak olimpiára készülő ukránokat is legyőzte, amihez gratulálunk!

A hunfencing.hu tudósítása:

Majdnem olimpiai bajnokot vert, két párizsi indulót győzött le, mégis 9. lett a magyar női párbajtőr-válogatott a fujairahi csapat Világkupán.

Nagyon közel volt ahhoz a rendkívül fiatal, Dékány Kinga, Gnám Tamara, Muhari Eszter, Nagy Blanka összeállítású női párbajtőrcsapat, hogy ismét legyőzze a nagyon erős, olimpiai bajnok észt válogatottat. (Tegyük hozzá, a baltiak sem tudták Párizsra kvalifikálni címvédő együttesüket.)

Sőt, sokáig úgy tűnt, nem is lehet kérdéses a siker a nyolcaddöntőben, Eszter és Tami remek vívásával két kör után tíz tus volt a magyar előny. A vége azonban nagyon nem sikerült.

Az utolsó előtti asszóban hét tust dolgozott le Kirpu, Esztinek egy találat előnye maradt a 2013-as budapesti világbajnok Beljajevával szemben. Az is elolvadt, és a hosszabbításban az észt vitte be a döntő pontot.

Muhari Eszter, Gnám Tamara, Dékány Kinga és Nagy Blanka a legutóbbi bravúrbronz után 9. lett.

Keserű szájízzel jöhetett a folytatás, ám édes lett a vége. A hölgyek ugyanis a folytatásban is bebizonyították, hogy komoly potenciál rejlik ebben a fiatal válogatottban.

A 9-16. helyért előbb Németországot verték 45:33-ra, majd a következő két mérkőzésen egyaránt olimpiai résztvevőt győzött le a magyar csapat. Előbb az Egyesült Államokat 45:41-re, majd Ukrajnát ugyancsak 45:41-re.

Kilencedik hellyel zárt tehát az együttes, ami messze nem kimagasló, de a legyőzöttek listája igazolja, lesz ez még sokkal jobb…

Eredmények. Női párbajtőrcsapat Világkupa, Fujairah, 22 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Észtország 44:45 (Muhari +9, Gnám +3, Nagy -6, Dékány -7).

A 9-16. helyért: Magyarország-Németország 45:33 (Muhari +6, Gnám +5, Nagy +1).

A 9-12. helyért: Magyarország-Egyesült Államok 45:41 (Gnám +3, Muhari +2, Dékány +1, Nagy -2).

A 9. helyért: Magyarország-Ukrajna 45:41 (Muhari +6, Gnám +1, Nagy -3).

Végeredmény: 1. , …9. Magyarország (Dékány Kinga, Gnám Tamara, Muhari Eszter, Nagy Blanka).