tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Muhari Eszter ott lehet a párizsi olimpiai játékokon

Messenger_creation_59177060-0a3b-437a-924f-07048451a26e.jpeg

12 év után újra van olimpikonja a Tatabányai Sport Clubnak!

Hivatalossá vált, hogy a Tatabányai Sport Club versenyzője, Muhari Eszter képviseli hazánkat párbajtőrben a 2024-es párizsi olimpián, melyet fantasztikus világranglista helyezésének köszönhet. Négyszeres egyéni magyar bajnok vívónk Ungvári Miklós 2012-es, londoni szereplése óta az első TSC-s olimpikon.

Késő délután sikerült elérnünk Esztert, hogy pár szóban összefoglalja gondolatait:

“A párizsi olimpiai kijutással elindultam egy olyan ,,álomúton”, amire mindig is vágytam. Edzőmmel, László Istvánnal tizenhárom év közös munkájának érett be a gyümölcse. Nincs megállás, ez még csak az első lépés.

Nagyon boldog vagyok, óriási kő esett le a szívemről, amikor biztossá vált a párizsi indulásom. Nehéz szavakat találni, mélyen meghat, hogy esélyem lehet olyan kiváló sportolókat követni mint Nagy Tímea és Szász-Kovács Emese, akik kitűnő példák számomra.

Nagyon hálás vagyok minden eddigi támogatómnak, akik bíztak bennem és ebben a kvótában. Hálás vagyok továbbá az edzőmnek, a családomnak, a Tatabányai Sport Clubnak, edzőpartnereimnek, és még sokaknak.

Most eljött a várva várt idő, hogy végre tiszta lappal tudjam folytatni a felkészülést, és kicsit beleélve magam, készülhessek életem eddigi legnagyobb eseményére.

Tudom, hogy most is alázatosan mindent bele fogok adni a sikeres szereplésért, már nagyon várom, mit hoz a jövő!”

Sámuel Botond, a TSC ügyvezető-elnöke így fogalmazott:

“A kiemelt vidéki sportszervezetek támogatásának köszönhetően, 2021-ben kezdte meg klubunk azt a szisztematikus építkezést, melynek egyértelmű célja a 2028-as, de akár már a 2024-es kvótaszerzés volt. Eszter párizsi részvétele óriási büszkeség a Tatabányai Sport Club számára, továbbá alátámasztja, hogy az egyesületünkbe fektetett bizalom nem hiábavaló.”

Gratulálunk, Eszti! Eredményes, élményekkel teli felkészülést és szereplést kívánunk!