tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Sikeres szereplés a birkózók Világkupa versenyén

IMG_20240607_201027.jpg

Murad Kuramagomedov ezüstérmet szerzett a Polyák Imre-Varga János birkózó emlékversenyen

Murad Kuramagomedov ezüstérmet szerzett a Polyák Imre-Varga János birkózó emlékversenyen

A budapesti BOK csarnokban rendezték meg azt a rangos, nemzetközi birkózó emlékversenyt, amelyen részt vett Murad Kuramagomedov is.

A Világkupának minősülő versenyen a Tatabányai Sport Club birkózója kirgiz és üzbég ellenfeleit legyőzve jutott a ma kora esti fináléba.

A döntőben Murad sajnos nem bírt az oroszból lett üzbég Razambek Dzsamalovval, aki 7-4-es győzelemmel fejezte be a versenyt.

"Murad az ezüstérmet szerezte meg, ami kiemelkedő eredmény a mai, rangos mezőnyben, amelyben olimpiai résztvevők is szőnyegre léptek.

Sajnos Muradnak korábban nem sikerült az olimpiai kvalifikáció, így ennek fényében hatalmas eredmény ez a mai.

Murad ugyanis olimpiai résztvevőt is le tudott győzni, nem akármilyen magabiztossággal. Gratulálunk versenyzőnknek" - értékelte az eredményt Ungi Lajos, a szakosztály vezetőedzője.

Az eseményt a helyszínen tekintette meg Katona Géza, szakosztályunk korábbi vezetőedzője, aki dicsérte Murad munkáját.

"Murad ma nagyon határozott és magabiztos volt. Az elődöntőben legyőzte az olimpiai bronzérmes üzbéget, és a döntőben sem volt esélytelen. Ilyenkor sajnálhatjuk, hogy nem sikerült az olimpiai kvalifikáció, amire újabb négy évet kell várni.

Ugyanakkor biztató, hogy azoknak, akik nem jutottak ki Párizsba, nekik az olimpia után rendeznek egy olyan világbajnokságot, amelyen a nem olimpiai súlycsoportokban szerepelhetnek a versenyzők.

Itt Murad a 79 kilogrammban indulhat majd, ami a 74 kilogrammos versenysúlya mellett elérhető számára.

Összességében a mai teljesítményéért gratulálni lehet Muradnak, aki ezzel a Világkupa-ezüsttel a világranglistán fellépett az első tíz közé a súlycsoportjában" - mondta el Katona Géza.

Gratulálunk a versenyzőnek és edzőjének!

Hajrá, Bányász!

#TscBirkózás

FB_IMG_1717783795789.jpg