tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Elnöki látogatáson jártak Párizsba induló versenyzőink

FB_IMG_1720545633798.jpg

Muhari Eszter az olimpiára, Luterán Petra a paralimpiára utazik

A Tatabányai Sport Club ügyvezető elnöke, Sámuel Botond irodájában fogadta a TSC Párizsba induló versenyzőit, Muhari Esztert és Luterán Petrát. Az olimpiára készülő Esztert vívó szakosztályunk vezetőedzője, Plásztán Attila, a paralimpiai résztvevő Petrát edző-édesapja, Luterán László kísérte el a látogatásra.

Sámuel Botond kifejtette: a Tatabányai Sport Club számára büszkeség, hogy az egyesület két fiatal sportolója lehet ott az emberiség legnagyobb sporteseményén, és reményét fejezte ki, hogy négy év múlva a két lány mellett további versenyzőink is ott lehetnek.

"Lehet esély arra, hogy a teljes felnőtt női párbajtőrvívó csapatot a TSC versenyzői alkossák, hiszen Eszter mellett Gnám Tamara és Büki Lili is csapattag, nem beszélve a junioroktól felnőtt korosztályba lépő Salamon Rékáról, aki ugyancsak a Bányász sportolója.

A hamarosan kezdődő olimpián, majd a paralimpián Eszter, ahogyan Petra is esélyes lehet a meglepetésre. Kívánjuk nekik, hogy akár éremmel térjenek haza Párizsból.

A következő olimpián a két hölgy mellett további sportolóink is ott lehetnek, hiszen a már említett vívók mellett kitűnő atléták dolgoznak a TSC kötelékében, de ökölvívásban és birkózásban is van olimpiai részvételre esélyes versenyzőnk" - fejezte ki reményeit Sámuel Botond.

Muhari Eszter kiemelte: 2023. januárja óta tagja a Tatabányai Sport Club-nak, és nagy örömmel vette a körülményeket, a lehetőségeket. Kifejezte örömét azért is, hogy a továbbiakban is korábbi edzőjével, László Istvánnal együtt dolgozhat.

A párizsi esélyekről szólva Muhari Eszter megjegyezte: jelenleg a 9. helyen áll a női párbajtőrvívó világranglistán, így egy jó sorsolással akár meglepetés is születhet az olimpián. A párbajtőrvívásban ugyanis sok minden előfordulhat, olykor nüanszon múlhat egy győzelem, vagy egy vereség.

A vívók dolgát némileg nehezíti, hogy július 25-én indulnak Párizsba, ahol a várhatóan monstre hosszúságú megnyitót 26-án rendezik, míg a nők párbajtőrvívó versenyét 27-én tartják meg.

Luterán Petra és edző-édesapja, Luterán László kifejtette: Petra négy számban, 100, 200 és 400 méter síkfutásban, valamint távolugrásban is kvótát szerzett a paralimpiai atlétikai versenyekre, de még nem döntötték el, hogy Petra mindegyik számban indul-e, vagy valamelyiket kihagyja.

A dobogó, vagy annak közelsége hatalmas bravúr lenne Petra részéről, noha a Kôbe-ban rendezett para világbajnokságon két számban is sikerült bronzérmet szereznie.

Petra és edző-édesapja kőkeményen készül a paralimpiára, amely augusztus 28-án kezdődik és szeptember 8-ig tart Párizsban.

Hajrá, Bányász!

Hajrá, Magyarország!

#TscOlimpiaParalimpia

FB_IMG_1720545660498.jpg
FB_IMG_1720545655539.jpg