tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

SÁROSI FERENC EMLÉKÉRE

274530396_995629578024329_8311187897917321336_n.jpg

SALAMON ZOLTÁN GONDOLATAIVAL BÚCSÚZUNK!

Életének nyolcvanadik évében elhunyt Sárosi Ferenc, Klubunk egykori elnöke. A TBSC élén 1987 és 1992 között állt Sportembert számos tatabányai Sportoló gyászolja. A Tatabányai Sport Club kötelékében Salamon Zoltán, az atléták vezetőedzője búcsúzik az Elnöktől.

Az egész Tatabányai Bányász Sport Club-ban talán én vagyok, aki a legrégebben ismerte Ferit. Az 1971-72-es tanévben, ötödik osztályos koromban vittek át a szüleim az akkor IV. számú iskolának nevezett intézménybe, ahol az ország első testnevelés tagozatos osztálya indult. Ő volt a fiúk testnevelője, aztán az osztályfőnökünk is lett. Nála kezdtünk el versenyszerűen atletizálni, engem is ő terelt az atlétika felé. Korábban egyébként ő is ifi válogatott sprinter volt. Érdekes, hogy szinte az egész életemen át elkísért: először tanárom, majd mentorom, aztán elnököm és a főnököm is volt, majd egy atyai jó barátom lett, volt. Ő hívott haza a TF-ről, hogy legyek testnevelő tanár a Dózsa Iskolában. Ez meg is történt, de addigra ő a TBSC alelnöke volt Kiss László mellett.

Őt akár tanárként, akár főnökként, vagy kollégaként a vidámság és a derű jellemezte. Mindig jókedvűek voltunk körülötte, szinte kötelező volt a jókedv Sárosi Feri környezetében. Mindig megmaradt közöttünk a kapcsolat, rendszeresen meglátogattam őt otthonában, de sűrűn részt vett atlétikai rendezvényeinken. Utoljára a covid második hullámában találkoztunk, de sokat beszéltünk telefonon is. Minden egyes meghívásunkat elfogadta, az iskolai rendezvényekre is eljött. Tiszteletünk, szeretetünk kölcsönös volt mindvégig. Nagyon komoly baráti kötődés volt és van azok között is, akiknek az osztályfőnöke volt. Valamennyien nagy szeretettel emlékezünk rá. Nagyon megrendítő a halála, de sosem feledjük emlékét.”