tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Remekül sikerült a Tatabányai Sport Club sportági bemutatója Várgesztesen

2023_0418_sportnap_vargesztes_01.jpg

Hat település több, mint ötszáz gyermeke sportolt ma velünk

Vértessomló, Környe, Kecskéd, Vértesszőlős és Szárliget, valamint a házigazda Várgesztes kisiskolásaival sportolhattunk ma délelőtt a várgesztesi Közösségi Ház sportcsarnokában. A Bányász öt szakosztálya várta a települések több, mint ötszáz fiatalját egy sportos időtöltésre. A sportági bemutatón a birkózók mellett a súlyemelők, az atléták, az ökölvívók és a vívók várták a gyerekeket.

"Örömteli volt látni, milyen lendülettel, akarattal érkeztek a gyerekek a csarnokba, ahol szakosztályaink edzői nagy szeretettel fogadták a fiatalokat. Természetesen az a célunk, hogy minél több kisgyermek sportoljon a Tatabányai Sport Club szakosztályaiban, és ennek megfelelően igyekszünk megszerettetni a sportolást a gyerekekkel" - mondta el Ormos Marianna, a TSC szervezési igazgatója.

"Fantasztikus délelőttöt teremtett a Sportklub a térségi gyermekek számára. Sokan azt kérdezték: ugye, a jövő héten is lesz ilyen esemény?" - mesélte Rising Károlyné, Várgesztes polgármestere, aki kiemelte: a kisebb településeken élő fiatalok igénylik a sportot, a sportolást, a mozgást.

"Helyben többnyire a labdarúgás a domináns, de most, hogy a gyerekek megismertek más sportágakat, kiszélesedhet az érdeklődésük. Várgesztesen elsősorban a birkózás keltette fel az érdeklődést, így elképzelhető, hogy hamarosan elindulhat egy csoport működése a településen" - közölte Rising Károlyné.

A mai eseményen szakosztályaink Edzői és az itt megjelent Versenyzői is jól érezhették magukat. A legtöbben a birkózó szakosztály kabala oroszlánjával szerettek játszani.

Katona Géza, a birkózók Vezetőedzője nem győzte osztogatni szórólapjait, míg Plásztán Attila a vívóktól, Füzesy Zoltán az ökölvívóktól, Hoffer József az atlétáktól, vagy Likerecz Attila a súlyemelőktől annak örülhetett, hogy a gyerekek kígyózó sorokban várták, hogy kipróbálhassák a sportágakat.

Köszönjük a települések iskoláinak, pedagógusainak, hogy elhozták a gyerekeket!

Hajrá, Bányász!

2023_0418_sportnap_vargesztes_02.jpg
2023_0418_sportnap_vargesztes_03.jpg