tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Köszöntöttük legjobb Sportolóinkat és Edzőiket

2023_0913_tsc_unnepseg_01.jpg

Sámuel Botond, ügyvezető elnök szerint jövőre nem elérhetetlen az olimpiai részvétel

Ma délután a Földi Imre Sportcsarnok különtermében köszöntöttük a Tatabányai Sport Club világversenyeken járt, eredményes Sportolóit.

Az elmúlt időszakban a Sportklub tizennyolc Versenyzője szerepelt valamelyik nagy világversenyen, az U15 birkózó Európa-bajnokságtól a felnőtt vívó Európa-bajnokságig.

"Szenzációs dolog kimondani, hogy a helyezések mellett idén érmeseink is lettek, hiszen elég a párbajtőröző Kovács Gergely junior EB- és VB-érmeire, vagy a felnőtt női párbajtőrvívók csapat EB-ezüstjére gondolni. Kiemelkedő teljesítmény, hogy Rózsahegyi Bori idén megvédte bajnoki címét az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, ahol Szabó Benjámin bronzérmet szerzett.

Ugyancsak bronzérmes lett Oláh Levente az ifjúsági ökölvívó Európa-bajnokságon. Több Sportolónk ugyan lemaradt a dobogóról, de szép helyezésekkel tértek haza. Külön öröm volt atlétáink remek szereplése, a váltók országos rekord döntései a Budapesten megrendezett atlétikai világbajnokságon.

Az évadot záró versenyek sorában Murad Kuramagomedov a belgrádi birkózó világbajnokságon bizonyíthat, jó szerepléssel akár olimpiai kvótát is szerezhet.

Ezek az eredmények kezdik visszaidézni a hetvenes, nyolcvanas évek Tatabányai Bányász-ának sikereit. Nem titkolt célunk, hogy ismét elérjük az akkori eredményeket, Versenyzőink olimpián, világbajnokságon szerepeljenek. Ehhez minden feltétel adott" - mondta el Sámuel Botond, a TSC ügyvezető elnöke.

A bevezető után a Sportolók rövid videóüzenetekben emlékeztek vissza az elmúlt hónapok sikereire, majd az elnök ajándékkal köszöntötte a Versenyzőket és Edzőiket.

Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya Polgármestere pohárköszöntőjében kiemelte: jó példa, ahogyan ismét fejlődik a Sportklub, amely méltó utódja a Tatabányai Bányász Sport Club-nak.

A ma köszöntött Versenyző és Edzőik:

Lesti Dia, Áts Viktória - Dömötör Balázs

Molnár Janka, Wahl Zoltán - Bartha Attila

Büki Lili, Gnám Tamara - Plásztán Attila

Muhari Eszter - László István

Kovács Gergely, Salamon Réka - Kovács László

Murad Kuramagomedov - Katona Géza

Balázs Bálint - Turák Pál

Banai Zoé - Ungi Lajos

Szabó Benjámin - Reichnach Ferenc

Rózsahegyi Bori - Henyecz László

Luterán Petra - Luterán László

Oláh Levente - Kardos József

Lázár Brigitta - Németh Kinga

Fekécs Szilárd - Likerecz Attila

Gratulálunk Versenyzőinknek és Edzőiknek!

2023_0913_tsc_unnepseg_02.jpg