tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Rendkívül népszerű a Tatabányai Sport Club női torna szakosztálya

2024_0201_ritmikus_gimnasztika_01.jpg

A szertorna mellett az RG szakág is hódít

Korábban többször is bemutattuk már a Tatabányai Sport Club női szertornász kislányait, akik Hörömpöli Éva vezetésével remek eredményeket érnek el az országos versenyeken.

Fegyver Csaba, a szakosztály vezetője a napokban büszkén kalauzolt el bennünket a Váci Mihály Általános Iskolába, ahol a szakosztály egy további ága, a ritmikus gimnasztika képviselői gyakorolnak szorgalmasan minden héten. Több, mint hatvan kislány tartozik a szakág művelői közé.

Belépve a suli tornatermi folyosójára, rengeteg szülővel találkozunk, akik a kislányokat kísérték el a hamarosan kezdődő tréningre. Miután előkerülnek az eszközök, a karikák, a labdák, buzogányok, szalagok, a lányok lelkesen gyakorolnak, melegítenek, miközben Papp-Závoczky Georgina, az RG-sek edzője néhány mondatban bemutatja a szakágat.

"A ritmikus gimnasztika a megyében nem újkeletű, hiszen Komáromban már 1998 óta van RG oktatás" - ismerteti az előzményeket a szép és látványos sportágban dolgozó edző, majd rátér a közelmúlt eseményeire:

"2021 őszén vettem fel a kapcsolatot a TSC-vel, hogy szeretném megpróbálni Tatabányán is kiépíteni ezt a látványos sportágat, és szerencsére örömmel fogadtak minket, így 2022-ben megkezdtük a munkát nagyjából 30 iskolás kislánnyal, szigorúan tanfolyami keretek között.

Ebből a csoportból 10 kislánnyal versenyelőkészítő csoportot is kezdtünk, és a 2023-as évi országos diákolimpián az egyetlen induló csapatunk 3. helyezést ért el.

2023 őszén óvodás csoportot is hirdettünk, ahol jelenleg 20 kislányunk van, az iskolás csoport pedig 45 fővel működik. Leendő versenyzőink száma 20 fő, velük már gőzerővel készülünk a 2024-es tavaszi szezonra.

Sportágunk a gimnasztikára épül, így minden értelemben alap sportág. Főként óvodás korban nem is RG-t oktatunk, hanem kizárólag a gimnasztikai alapokat sajátíttatjuk el a gyerekkel. Sportágunkban felfedezhető a balett, a torna és a tánc is, mindezt a kor előrehaladtával kéziszerekkel kötéllel, karikával, labdával, buzogánnyal, szalaggal színesítjük" - fogalmaz Papp-Závoczky Georgina, majd elkezdik a kora estig tartó edzések sorozatát

Az edzésekre jelentkezni lehet az edzések idejében és helyszínén, a Dózsakerti Váci Mihály Általános Iskola tornatermében (Tatabánya, Dózsakert utca 17.), illetve a +36/30-979-26-47 telefonszámon, valamint az rg.tatabanya@gmail.com mailcímen.

Az edzések időpontja:

óvodás tanfolyami csoport: hétfő és csütörtök 16:00-17:00

iskolás tanfolyami csoport: hétfő és csütörtök 16:00-17:30

versenyző csoport: hétfő és csütörtök 16:00-18:30

Szakosztályvezető: Fegyver Csaba

Edzők: Nagy Eszter és Papp-Závoczky Georgina

Versenybírók: Auxner Petra (szabadidősport kategória) és Nagy Eszter (versenysport kategória)

Jó munkát kívánunk Mindenkinek!

Hajrá, Bányász!

2024_0201_ritmikus_gimnasztika_02.jpg
2024_0201_ritmikus_gimnasztika_03.jpg