tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

2024_0215_tsc_sportolok_boti_01.jpg

Meglehet, hogy a Tatabányai Sport Club már 2024-ben ad Sportoló(ka)t a Magyar Olimpiai Csapatnak

2024. a Párizsban rendezendő olimpia éve. Alig öt hónap múlva, 2024. július 26-án elkezdődik a XXXIII. Olimpiai Játékok sorozata, amelyen hosszú kihagyás után ismét ott lehetnek a Tatabányai Sport Club Versenyzői is.

Több sportág, az atlétika, a birkózás, a vívás, vagy akár az ökölvívás is adhat Sportoló(ka)T a Magyar Nemzeti Csapatnak.

"Természetesen reménykedünk az az olimpiai részvételben, hiszen az olimpia évében járunk. Meglehet, hogy talán a legnagyobb esélye atlétáinknak van az olimpiai részvételre" - mondja Sámuel Botond, a Tatabányai Sport Club ügyvezető-elnöke, aki így folytatja:

"Lesti Dia, Molnár Janka és Wahl Zoltán már az augusztusi, budapesti atlétikai világbajnokságon is felvillantotta a reményt, hogy ott lehet az idei ötkarikás játékokon. Mindhárman szépen szerepeltek, és úgy tűnik, a felkészülés is rendben lezajlott náluk.

Bartha Attila és Dömötör Balázs tanítványai az elmúlt napokban is remekül szerepeltek mind a párizsi, mind a belgrádi Silver versenyeken, amelyeken szorgalmasan gyűjtögetik a pontjaikat" - meséli az elnök, majd folytatja:

"A birkózószőnyegen sportoló reménységünk, Murad Kuramagomedov helyzete némileg nehezebb, mert még két kvalifikációs verseny, valamint egy most kezdődő Európa-bajnokság vár rá. Az Eb-n nincs kvalifikációs lehetőség, de ranglista pontot lehet szerezni.

Áprilisban kontinentális, májusban pedig az egész világra kiterjedő kvalifikációs versenyeket rendeznek, amelyeken ki lehet vívni a részvételt a súlycsoportonként tizenhat-tizenhat fős olimpiai mezőnyökbe.

A vívópáston több probléma is adódott az elmúlt időszakban. A főként a tatabányai és tatai vívókra épülő női párbajtőr csapat legjobbja, a tatai Kun Anna kéz-, a TSC Versenyzője, Büki Lili térdsérülést szenvedett, felépülésük hosszabb időt vehet igénybe.

Muhari Eszter és Gnám Tamara továbbra is eredményesen szerepel a versenyeken. Az olimpiai részvétel még az egyéni és a csapatversenyben szereplők számára is nyitott. Márciusban és áprilisban egy-egy Világkupa- és GP-verseny eldöntheti majd a résztvevők kilétét.

Egyik legifjabb Sportolónk, Oláh Levente decemberben megnyerte az ökölvívók felnőtt Magyar Bajnokságát, így már ő is bekukucskált az olimpiára tervezők ajtaján. Ha esetleg idén még nem is, 2028-ban valószínűleg ott lehet az ötkarikás játékokon" - zárja az esélyek latolgatását Sámuel Botond.

Sok sikert, jó felkészülést és eredményes versenyeket kívánunk Versenyzőinknek és Edzőiknek.

Hajrá, Bányász!

(A borítókép a Klubunk legjobb Sportolóit köszöntő ünnepségén készült 2023. szeptemberében - rendezvényfotók: Tóth Levente)

2024_0215_molnar.janka_wahl_zoltan_01.jpg
2024_0215_lesti_dia.jpg