tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

"Tehetséges gyerekeket ismertünk meg"

2024_0307_sarberki_ovoda_01.jpg

Az óvodákban tartottunk bemutatót a Dózsa iskola induló sport osztályába toborozva

A nagycsoportos óvodás gyermekek számára tartott fizikai képességméréseket a Dózsa György Általános Iskola testnevelőjeként is tevékenykedő Salamon Zoltán. A Tatabányai Sport Club szakmai vezetője kollégáival csütörtökön a Sárberki Óvodába látogatott el, ahol különböző képességfejlesztő játékokkal mérték fel a gyerekek képességeit.

Salamon Zoltánt elkísérte az iskola testnevelő tanárnője, Stockbauer Katalin, illetve a szeptemberben induló sport tagozatos osztály osztályfőnöke, T. Szántó Henrietta.is.

A Dózsa György Általános Iskola a Tatabányai Sport Club nevőbázisa, ahol az atlétika, a kézilabda, a labdarúgás, a judo, a birkózás és számos más sportág képviselői tanulnak.

"Az iskola elsődleges célja, hogy a tehetségeket a nekik megfelelő sportág felé irányítsuk. Számos olyan tanulónk van és volt, akik a TSC színeiben számos sportágban érnek el kiemelkedő eredményeket.

A nagycsoportos gyerekek között igyekszünk kiszűrni a majdani tehetséges sportolókat, és így irányítjuk őket a Dózsa György Általános Iskola sport tagozatos osztálya felé.

Számos óvodában jó néhány tehetséges gyermeket ismertünk meg az elmúlt időszakban" - mondta el Salamon Zoltán.

A Dózsa György Általános Iskola március 23-án, szombaton 9 órától (a pótnap március 26., kedd 16:00) sportiskolai képességmérő napot és játszóházat rendez a suliban, ahová az óvodákban kiválasztott és meghívott gyerekek mellett minden "végzős" óvodást várnak a tatabányai és a környékbeli települések óvodáiból.

Hajrá, Bányász!

2024_0307_sarberki_ovoda_02.jpg
2024_0307_sarberki_ovoda_03.jpg